Biografie Stef & Annelies
 
Stef en Annelies leerden elkaar kennen tijdens de “vastelaovend” in ’t Zaelke aan de Ariënstraat in Tegelen, destijds nog georganiseerd door de Kleitrappers.
Toen Annelies begon met het schrijven van teksten was de link gauw gelegd naar Stef, die een muzikale achtergrond had. Inmiddels schrijft dit duo al meer dan 15 jaar liedjes, hoofdzakelijk voor zichzelf, maar in de loop der jaren ook steeds meer voor anderen.

Ze besloten al gauw om ook zelf de liedjes te gaan zingen. Het vertolken van deze liedjes is hun grote passie. Buiten eigen geschreven nummers zingen ze ook covers en niet alleen in ’t Limburgs, maar ook Duits-, Engels- en Nederlandstalig repertoire wordt gezongen evenals enkele Spaanse en Italiaanse liedjes.

In mei 2000 presenteerden ze hun 1e cd: “Ôzzen druim” met enkel zelfgeschreven liedjes. Deze happening hebben zij als een droom ervaren en eigenlijk duurt die droom nu nog steeds voort. In 2001 stonden zij met hun eigen geschreven “Das grosse Glück”, in de finale van de ‘Grand Prix der Volkstümlichen Musik’ in Merano. Een fantastische ervaring, waar dan ook nog regelmatig met veel plezier op teruggekeken wordt. Dit nummer staat ook op hun 2e cd “Zing met ôs mei-j”.

Al enkele jaren bieden ze de helpende hand aan jong talent dat graag meedoet aan het AVRO’s Junior Song Festival. Ook organiseren en presenteren Stef & Annelies diverse muzikale activiteiten. Één daarvan, is het jaarlijks terugkerende “Senioren-treffen” dat telkens op carnavalsvrijdag plaatsvindt. Een avond, waar door veel ouderen naar uitgekeken wordt. Verder verzorgen ze al enkele jaren, op uitnodiging, spetterende optredens in Friesland, waarbij ze dan ook nog andere artiesten meenemen om daar het Limburgse lied te promoten en de Friezen met volle teugen te laten genieten van hun muziek.

Dát hiervan genoten wordt, blijkt niet alleen uit de vele complimenten maar ook uit het feit dat er enthousiast wordt “gesjoenkeld”, gedanst en ja, zelfs de polonaise ontbreekt meestal niet. ’t Meest fantastische is nog wel, dat er door velen uit volle borst wordt meegezongen op ’t Limburgs volkslied en nog tal van andere Limburgse traditionals.

Dat dit artiestenduo niet stil zit, blijkt ook wel uit het feit dat ze een speciaal kerstprogramma hebben, dat ze met veel enthousiasme tijdens de nodige vieringen brengen: een eigentijds verhaal met bijpassende muziek. Dat dit aanslaat, blijkt steeds weer uit de “je kunt een speld horen vallen” – stilte, tijdens de uitvoering van dit programma en de fantastische en vaak ontroerende bedankjes en complimenten van de mensen.

Kortom van alle markten thuis, maar het liefst zingen ze zelf de mooiste liedjes op tal van gelegenheden. Of dit nu een verjaardagspartij, huwelijksmis, tuinfeest, carnavalsoptreden of wat voor gelegenheid dan ook is, ze proberen overal de mensen op de juiste manier te raken.